[ GIVEAWAY ] Info For Giveaway Lovers

"When you really BELIEVE or want something, all the universe will conspires in helping you to achieve it" 
-Paulo Coelho-

(^_^) I love giveaway, and now I want to share about all the giveaway I joined.
Try your luck to join this giveaway, BELIEVE maybe its your luck to win the prize <3

*Just click on the giveaway name below & you will go to the giveaway link*

Win skincare & beauty product for 2 winner.
Open for international readers, submit via Rafflecopter.
The giveaways ends on February 14th.


VALENTINE DAY GIVEAWAY
Win a lots skincare & beauty product for 1 winner.
Open for international readers, submit via Rafflecopter.
The giveaways ends on February 28th.



NOKCHAJJANG'S FIRST EVER GIVEAWAY
Win MUA palette & other korean beauty product for 1 winner.
Open for international readers, submit via Rafflecopter.
The giveaways ends on February 28th.





Wish you all the best luck (^_~) <3 <3 <3 <3 <3 

[ REVIEW ] L'oreal Paris Glam Shine Balmy Gloss Passion Fruit Perfect 910

(^_^)/ Helloooooooooooooooo....
Finally I'm back again to review one of my favourite lip balm in stick!
Sorry for the lack of review post, I've been busy with my food blog & if you see there's something different on me...Yes, I wear a hijab! I honestly still on-off wearing a hijab, but insha Allah I will learn to continue to wear it every day <3 

 Now, back again to the review..
I love wearing lip gloss everyday but the only problem I find with them is that most lip gloss are really sticky. Im always searching for lip gloss with a little less stickiness and easy to apply not like lip gloss in the tube/pot, you must use finger to wear it (I hate when my finger become sticky because of that).

Then I found L’Oreal Glam Shine Balmy Gloss, Its a lip balm but it also give you a gloss!
Aaaahhh...I suddenly fall in love with this balmy gloss on stick <3

 L'oreal Paris Glam Shine Balmy Gloss Passion Fruit Perfect 910
 Its L’Oreal Glam Shine Balmy Gloss babyyy...!!!
 L'oreal Paris Glam Shine Balmy Gloss

My first impression..
The packaging is almost looks like my Revlon Just Bitten Kissable BalmBut I think this is a trend from all the Beauty companies (like Revlon, Bourjois, Clinique, etc) they all have crayon-like lipbalmsThey come in a twist-up, lightweight & cute packaging in pop colour that really looks like a crayon. I must keep this in a hidden place or my boys found it & think this is a real crayon..aaand they will play with it (>_<) *noooooo* 

 L'oreal Paris Glam Shine Balmy Gloss Passion Fruit Perfect 910
Shade Number 910, Passion Fruit Perfect
 L'oreal Paris Glam Shine Balmy Gloss Passion Fruit Perfect 910

Talk about the swatches..
 Shade #910 Passion Fruit Perfect has a nice peach colour with a sparkling gold glitter. You build the colour you want by repeated application of it, you want light or thick shade depends on how many swipe you wear. But I must remind you all, if you swipe to much you will get more peachy-orange colour and they might not be great for daily wear.Why?? because the glitter in this balmy gloss is just too much! *unless you dont mind shimmering on the sun like Edward Cullen* hahaha :-p

I prefer light shade so I only use 1-2 swipe when I wear this balmy gloss to avoid to much glitter. You can see the colour swatch in my hands below..

 L'oreal Paris Glam Shine Balmy Gloss Passion Fruit Perfect 910
Swacthes on my hands..Up is 2x swipe, Below is 1x Swipe

What I like and what I dont..
I like L'oreal Paris Glam Shine Balmy Gloss because is very soft, not sticky, & easy to apply. No need mirror to wear it - no more sticky finger..Horayyyy!! \(^_^)/
This balmy gloss is quite moisturising and pampers my dry lips. They even stay for 4 hours, not too long but is enough remembering I only wear 1-2 light swipe.
The only thing I dont like is the glitter! The glitter particles stay on my lips for even longer than the balm it self (-__-) *uugghhh*

loreal glam shineLoreal glam shine

Is it worth it..
The price of this balmy gloss in my country only 89.000 IDR, It is a reasonably priced with a great product quality, so yes! its very worth it!
I recommended this balmy gloss for you who love tinted balm with gloss effect plus a little *upss i mean a lots* glitter to colourful your day! hehe (^_^)V

FOTD
As a bonus, I give you more of my narcissim FOTD :-p
hmmmm..actually I took this picture yesterday so this is not FOTD but my FOTY (Face Of The Yesterday) hahahaha

 L'oreal Paris Glam Shine Balmy Gloss
My face when my hubby refuse to give me more money for shopping, hahaha

 Do you have L'oreal Paris Glam Shine Balmy Gloss? 
Do you like it? 
Leave a comment below, I would love to read your thought! 
(^_^) Thanks for coming by here <3 

Rezeki Dari Hijabers Rooms

Hijabers Room

 Disaat saya duduk cembetut menatap gerimis yang tak kunjung berhenti yang mengakibatkan jemuran tak kunjung kering *eh malah curhat*. Eh ada pak pos datang, "Ada paket nih untuk Ehara" langsung dech saya tersenyum lebar. Begitu melihat nama pengirim paket saya makin tersenyum lebar, karena ini paket yang saya tunggu-tunggu! 

"Dapat kiriman apa Bun?" Tanya si Ayah yang heran lihat saya senyum-senyum sendiri. "Alhamdulillah, Nda dapat rezeki dari Hijabers Rooms" 

Resep: Tumis Pindang Tongkol Cabe Gendot

Tumis Pindang Tongkol Cabe Gendot

 Sudah pada makan siang belum????
Saya baru aza beres masak menu makan siang buat si Ayah, beres masak langsung makan trus tidak lupa meng-update blog, hahaha. Kebetulan tadi pas kepasar saya lihat pete lagi di obral *bukan hanya baju yang di obral, pete pun di obral, hahaha* Liat yang obral-obral ya langsung saya borong. Kebetulan sebelumnya saya sudah beli pindang tongkol & dikulkas masih ada stok cabe gendot, jadilah saya kepikiran untuk bikin menu ini. Ini bahannya murah meriah, gampang banget bikinnya tapi rasanya maknyoooosss looh! Tumisan ini sengaja saya bikin berminyak karena minyaknya itu enak banget, hahaha. Oke its not healthy but is soo tasty! *asal jangan tiap hari aza makan tumisan berminyak gini*

Resep: Sup Ayam Plus Sosis

Sup Ayam Plus Sosis

 Musim hujan begini cuacanya dingin banget dech, anak-anak pulang sekolah langsung nyariin selimut trus selimutan depan tv, tinggal Bundanya yang teriak-teriak karena anak-anak belum ganti baju, hahaha. Nah, biar anak-anak makin kerasa hangat saya sengaja bikinin Sup Ayam Plus Sosis kesukaan mereka untuk menu makan siang. Sosis yang saya pakai disini sosis bikinan saya sendiri looh alias sosis homemade <3 Sehat dan nikmat pastinyaaa. 

Yuk intip resepnya disini...

[ HAUL ] Early January Gift Haul Compilation

(^_^)/ Hai how are you all doing?
So sorryyyyy if im nost active posting for a long time!
Im kinda busy with all my job & family things, I also more active writing food recipe on my main blog *you must visit my main blog to check delicious recipe from me!*. Plus my camera is broke (>_<) I can only take a photo from my 'bad quality' phone camera. 

 Actually I have a lots skin care, cosmetics & other beauty stuff to review but I have not had enough time to try the product. Sooooo all the stuff still stored neatly in my closet & still in the shopping bag! hehehe.

While waiting I have time to review a product, I wanna share about my gift haul!
This is all gift I got from winning contest or giveaway, I win many contest last year (on november-december 2013) but the prize is just arrive recently. 
(^_^) All of this gift is like a birthday gift for me <3 *Im so lucky!* 

And here is all the gift I get..

extraderm skin care plus MAP Voucher

I win mother day quiz on Extraderm Indonesia twitter page, the prize is a set of skin care products from Extraderm plus a shopping voucher worth 100.000 IDR.

elianto indonesiaRiche accessories
This is all the gift I got from Whileyouonearth.blogspot.com, the blog holding big christmas giveaway with a lots prize from many brand. I win pretty necklace from Riche accessories & voucher from Elianto.

 romwe
Romwe pick my new year wishes & sent me $50 shopping voucher to my romwe.com account. What I love from them is, they are very fast respon & very kind too! I can shop everything I want, and Romwe is on big sale at that time! So I buy 2 legging, 1 cardigan & 1 coat <3 Feels so happy to buy item I want in a sale price with a free voucher! hahaha :-p

Revlon gift
I waiting 2 month for this gift, this is from winning Revlon GlamouRED Liptionary contest. I really looove the prize, is very complete! The cherry nail polish is sooo pretty, but actually the lipgloss & lipstick is pink, bad lightning makes them looks like in a red shade.

Ponds Day Cream
This is free sample from Ponds, is a ponds day cream with new formula Korean ginseng. I used to be ponds lovers....when I was on high school!! :-p But heyyy..its a 3 x 20gram size sample, I love (free sample) it! hehehe

Missha BB cream
 This BB cream is on my 2014 wish list, Im sooooooooo happy my wish list comes true so fast! On second week of 2014, I win MISSHA BB cream from Naomi Aria feat Miss Lie Collection blog giveaway <3 *I feel so lucky!!!*


I wish next day I still have my luck to get more gift, specially my wish list gift <3
I will review all the product in here but I must wait until my camera repaired or I must borrow my cousin camera, hehe. 

I will be happy to read all your comment and visit back to your blog, 
so dont forget to leave your link here <3
(^_^)/ See you on the next post *I hope soon!*

Resep Kiriman: Sate Tempe Gembus By Enni Faizah


(^_^)/ Selamat pagiiiiiiiiiiii.....!

 Hari ini mau masak apa yach? terkadang saya juga bingung mau masak apa? abis suka bosen dech makan menu yang itu-itu melulu.
Nah, sekarang saya ingin lebih berinteraksi dengan para pembaca blog saya. Mari kita saling sharing resep, anda dapat inspirasi memasak dari saya, saya juga dapat inspirasi baru untuk memasak dari resep anda. Oleh karena itu saya bikin post menu baru yaitu, Resep Kiriman!

 Jadi anda bisa berbagi / sharing resep andalan atau menu penuh kenangan milik anda & keluarga. Ceritakan mengenai resep tersebut (komplit dengan cara memasaknya yach) di Facebook IbuMudaBijak. Resep yang menarik perhatian saya akan saya post di blog ini, anda bisa ikut 'mejeng' disini, xixixi *dan asyiknya lagi bakal dapat hadiah menarik dari Bunda looh!

 Berikut adalah resep dari Bunda Enni Faizah yang menarik perhatian saya karena berbahan dasar tempe gembus! *saya ini pecinta tempe* ahahaha. Yuk mari kita lihat cerita Bunda Enni tentang resep jajanan favoritnya dia semasa SD ini.

resep kiriman

 Nah, sekarang pada penasaran kan sama penampakan dari si Sate Tempe Gembus ini?
Ini dia penampilannya yang sekilas mirip sama sate daging lainnya...Hmmm keliatannya enak banget yach! *jadi lapaaaar*

Sate Tempe Gembus
Sumber foto: Bunda Enni Faizah
 Yang penasaran sama rasanya Sate Tempe Gembus resep kenangannya Bunda Enni Faizah, yuk kita lihat resep & cara memasaknya disini...

[ GIVEAWAY ] Win Kindle Fire HDX or Paypal Cash


(^_^)/ Yuhuuuu...I'm back again with giveaway info <3

Win a Kindle Fire HDX, Amazon Gift Card or Paypal Cash ($229 value)   
This is a joint AUTHOR & BLOGGER GIVEAWAY EVENT! Bloggers & Authors have joined together and each chipped in a little money towards a Kindle Fire HDX 7".

January Kindle    
The winner will have the option of receiving prize
(For US Only - $229 Value)

Or $229 Amazon.com Gift Card / $229 in Paypal Cash
(For International winner)

 Open for everyone who can legally enter, receive and use an Amazon Gift Code or Paypal Cash. You must be 18 or older to enter or have your parent enter for you. Winning Entry will be verified prior to prize being awarded. No purchase necessary.  
Giveaway was organized by Kathy from I Am A Reader, Not A Writer and sponsored by the participating authors & bloggers. Join via the rafflecopter form below. 
Open WORLDWIDE and ends February 9, 2014. 
(^_^) Wish you all the best luck!


January Sponsors
  1. I Am A Reader, Not A Writer
  2. Feed Your Reader
  3. The (Mis)Adventures of a Twenty-Something Year Old Girl
  4. Author Kimber Leigh Wheaton
  5. Author Inger Iversen
  6. NESSAROX
  7. Author Carol Davis Luce
  8. The Reporter and the Girl
  9. Author David Pandolfe
  10. Bella Street Writes
  11. Author Bonnie Blythe
  12. Author Elizabeth Seckman
  13. MyLadyWeb: Women's History and Women Authors
  14. Just One More Chapter
  15. Author Donna Fasano
  16. Author Lia Fairchild
  17. Author Linda S. Prather
  18. Author Heather McCoubrey
  19. Author M.A. Comley
  20. Jessica Loves Books
  21. Fae Books
  22. Author Cidney Swanson
  23. Lori's Reading Corner
  24. Author Jennifer Laurens
  25. Allergic to Life
  26. ~Owl Always Be Reading
  27. Author J.L. Weil
  28. Buku-Buku Didi
  29. Barb's Wire - eBooks & More
  30. Author Jennifer Gilby Roberts
  31. Another Head Full of Fantasy
  32. Fairiechick's Fantasy Book Reader
  33. Author Kim Cresswell
  34. Mother Daughter Book Reviews
  35. Buried Under Romance
  36. Jenna Does Books
  37. Laurie Here
  38. The Bunny's Review
  39. Bea's Book Nook
  40. Fabulously Girly Book Blog
  41. The Loopy Librarian
  42. Bound4Escape
  43. Michael SciFan
  44. Chapter by Chapter
  45. Author Helen Smith
  46. Button-the-Push Books and Giveaways
  47. Author S.M. Blooding
  48. Back Off My Books
  49. Author Brinda Berry
  50. Author Christie Anderson
  51. Author Leslie A. Susskind
  52. More Than A Review
  53. Author Heather Gray
  54. Paige Ryan
  55. Fire and Ice
  56. Author Bryna Butler
a Rafflecopter giveaway

Resep: Spaghetti With Creamy Corn & Beef Sauce (Kids Friendly)

 Spaghetti With Creamy Corn & Beef Sauce

 Anak-anak saya itu sukaaaaaa banget sama spaghetti, mereka gak bosen makan spaghetti terus tapi kadang malah saya yang bosen masaknya, hahaha. Bosen juga bikinin mereka spaghetti dengan saus merah atau saus tomat, jadi saya bikinin mereka menu spaghetti yang beda dari biasanya dech! 

 Menu spaghetti ini kids friendly alias sangat bersahabat untuk anak-anak (bahkan anak balita). Menu spaghetti ini cocok untuk menu pengganti makan siang / makan malam karena ada pasta, sayuran, ada dagingnya, komplit plus tambahan keju! Selain kids friendly menu ini juga masih cocok-cocok aza untuk keluarga yang lainnya looh *Bunda & Ayahnya juga suka, hehehe*. Nama menu ini Spaghetti with Creamy Corn & Beef Sauce, yuk bikin menu ini untuk anak-anak dirumah..

Resep dalam bahasa Indonesia & inggris.
Recipe on bahasa Indonesia & english.

Resep: White Chocolate Pudding

White Chocolate Pudding

 Ini adalah resep White Chocolate Puding kesukaannya keluarga saya. Puding yang terbuat dari cokelat putih ini mempunyai cita rasa sedikit seperti black forest cake looh! 

 Jadi ceritanya waktu itu saya punya bahan cokelat putih & bahan lainnya sisa bikin black forest, daripada bahannya menginap dikulkas akhirnya saya membuat puding ini. Eh ternyata anak-anak suka banget sama puding ini, akhirnya bikin lagi dech untuk acara keluarga besar & mereka semua menyukainya <3

 Penasaran sama rasa puding cokelat putih ini? Yuk, bikin sendiri dirumah! Lihat resep & cara membuatnya disini yach...

Resep dalam bahasa Indonesia & inggris.
Recipe on bahasa Indonesia & english.

Resep: Semur Kikil Kecap Black Gold

Semur Kikil Kecap Black Gold

 Si ayah suka makan kikil, sedangkan anak-anak gak begitu suka karena katanya rasanya aneh, hahaha. Nah, saya mengakalinya dengan memasak Semur Kikil Kecap Black Gold, bumbu semur kecap yang terasa lebih nikmat & pekat hitamnya karena memakai Kecap ABC Black Gold meresap ke dalam kikil yang kenyal sehingga menambah rasa nikmatnya. Anak-anak pun jadi suka, si ayah doyaaaan banget, hehehe.

 Mau tau resep & cara memasaknya?  

Happy Sunday


Keep Calm And Start Cooking

 (^_^)/ HAPPY SUNDAY...! SELAMAT HARI MINGGU..!!!

 Kayaknya kalo hari minggu tuch semangat banget yach, xixixixixi. Mungkin yang lain seperti anak sekolahan & orang kantoran pada libur, tapi sayangnya saya bukan orang kantoran tapi orang ruko-an (istilah dari manakah itu??) alias tinggal di ruko yang tokonya buka setiap hari, jadi hari minggu juga saya teteup kerja.. *hiksss*

 Yaaaa dibawa asyik azalaaaah....
Walaupun hari minggu saya kerja tapi saya selalu berusaha menyempatkan diri untuk memasak. Yes, mumpung hari minggu, kita masak-masak yuuuk! Anda yang biasanya di hari senin-sabtu gak punya waktu buat masak, sekarang adalah waktu yang tepat untuk memasak buat keluarga atau buat diri sendiri *memasak buat diri sendiri itu kepuasannya beda loh dibanding makan di resto* hehehe

 Hari ini saya akan berusaha mencuri-curi waktu di sela-sela kerjaan & panggangan saya untuk mengupload beberapa resep (mudah-mudahan bisa upload banyak yach). Ahahaha, abisnya saya dari kemarin udah masak, udah foto makanan, eeeeeh kok yach lupa alias tidak ada waktu untuk nulis resepnya ke blog *kebiasaan jelek*. Semangat saya cuma sampai ke masak & foto makanan, begitu bagian nulis resep adaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aza halangan & kerjaan yang bikin saya malas nulis *upsssss*


(^_^) KEEP CALM AND START COOKING

Testimoni Pemenang Kontes Foto Family Getaway Giveaway

(^_^)/ Haiiii,,,haiiii,,,,,,,

 Saya mau share nech, ada laporan dari pemenang kontes foto yang kemarin, Bunda Shinta Han. Sebenarnya beberapa hari yang lalu Bunda Shinta Han sudah kasih laporan kepada saya, bahwa hadiah voucher hotelnya sudah diterima dengan baik, aman, selamat & sentosa, xixixixi. Berikut testimoni dari Bunda Shinta Han di wall FP IbuMudaBijak...

The winner with Holiday Inn hotel voucher
Ini Foto screenshoot dari postingan Bunda Shinta Han di wall FP IbuMudaBijak


 (^_^) Waaaaah,,saya turut senang ya Bunda Shinta Han! 
Semoga Bunda beserta keluarga bisa menikmati liburan yang sangat menyenangkan di Holiday Inn Resort Baruna Bali. Ajak-ajak saya liburan ke Bali dong *merayu* xixixi

Tempat Download Blogger Templates Gratis

Free Blogger Templates

 Penampilan blog akan sangat mempengaruhi visitors, blog dengan penampilan yang cantik tentu akan mengundang banyak visitors & mereka akan betah berlama-lama di blog kita. Untuk mempercantik penampilan blog kita bisa mengganti templates standar dari blogger dengan desain templates yang lebih spesial & sesuai dengan tema keseluruhan blog kita.

 Mengganti blogger templates agar lebih sedap dipandang itu sebenarnya mudah sekali looh! Bila anda punya cukup uang, anda bisa menyewa jasa desainer untuk mendesain templates blog sesuai kemauan anda & desain blog anda akan menjadi lebih spesial karena yang punya hanya anda seorang. Tapiiiiiii bila uang anda tidak cukup alias tongpes (kantong kempes :-p ) anda bisa mendownload templates blogger yang banyak di sediakan di website khusus blogger templates secara....gratis! *langsung semangat kan denger yang gratisan, hehehe*

 Nech saya kasih tahu website-website tempat download templates blogger yang menyediakan puluhan bahkan ratusan hingga ribuan templates blogger. Ada berbagai macam pilihan templates, mulai dari yang standar hingga premium templates yang bisa anda pilih sesuai dengan tema blog anda. Semuanya bisa di download secara gratiiiiiisss!!! 

Resep: Del Monte Spicy Octopus Spaghetti

Del Monte Octopus Spaghetti

 ( ^_^)/ Yuhuuu...pasti pada suka makan spaghetti kan??
Nah kali ini Bunda mau kasih resep spaghetti yang beda dari biasanya! Dari namanya aza udah beda 'Del Monte Octopus Spaghetti' Yup! Spaghetti ini memakai saus spaghetti instan dari Del Monte plus daging gurita. . .Anda gak salah baca kok, ini beneran pakai daging gurita alias octopus! hehehe

 Gurita alias octopus ini bisa didapat di toko ikan atau di supermarket besar,,dalam keadaan fresh, sudah di packing & frozen, atau sudah di chop kecil-kecil & dimasak setengah matang. Anda tinggal pilih mau beli daging gurita yang mana, pengen praktis atau sedikit ribet, hehehe. Kalau saya pilih beli gurita fresh, nanti saya juga akan post cara membersihkan & merebus daging gurita sebelum di olah menjadi berbagai menu masakan. Tunggu sebentar yaaaa,,masih di edit postnya,,hehehe. 

Resep dalam bahasa Indonesia & inggris.
Recipe on bahasa Indonesia & english.

Today Is a Special Day

Smile and eat a lots cake today!
Yeaaahh...Im getting old! ahahahaha

~~~ヾ(^∇^) wohoooo♪ I'm 27 now...! 
I have a wonderfull life full of blessings! I have awesome man who always standing beside me for more than 11 years (I love you Hunny). I have 2 handsome boys, Viqie & Virgie who makes my life more colorful & meaningful.

Other people maybe notice Im just a happy normal girl, but actually my life is beyond normal, but in a good way! *in my opinion* ahahaha :-p

I am so blessed to married in a very young age (and still married until now <3 ), so in my age right now I already settle down & have my own happy family (^_^)
 I am so blessed to have so many amazing people in my life who always support me & Love me the way I am, not the way they want me to be.


"My Birthday Prayer"
Thank you, Allah, for giving me another year of life.
Thank you for all the people who remembered me today
by sending cards, and letters, gifts and good wishes..

Thank you for all the experience of this past year
for times of success which will always be happy memories,
for times of failure which reminded me of my own weakness and of my need for you,
for times of joy when the sun was shining,
for times of sadness which drove me to you..

Forgive me
for the hours I wasted,
for the chances I failed to take,
for the opportunities I missed this past year..
Help me in the days ahead to make this the best year yet,
and through it to bring good credit to myself,
happiness and pride to my family.
Amiiiiiiiiiiiiiiiiinnn..

My homemade Black forest cake <3
Lets eat the cake...!

Resep: Del Monte Chicken Bruschetta

 Del Monte Chicken Bruschetta

 Kali ini Bunda mau kasih tau cara membuat Chicken Bruschetta yang paaaaling simple karena bruschetta ini memakai saus olesan Del Monte Spaghetti Sauce. Jadi kebetulan dirumah ada stok del monte spaghetti sauce, iseng dibikin bruschetta, eh ternyata enak! udah gitu jadinya lebih praktis bikinnya.. (^_^)

Resep dalam bahasa Indonesia & inggris.
Recipe on bahasa Indonesia & english.