Cemilan Super Simple: Fried Oreo


(^_^)/ Malam semuaaaaaaaa....
Ah, mohon maaf yach para pembaca setiaku *ge-er bgt* bila Bunda masih belum membalas komen yang masuk. huhuhu bukannya saya banyak alasan, tapi memang selalu adaaaaa aza halangannya yang membuat saya gak bisa duduk lama didepan lappie. Saya seringnya 'ngoprek-ngoprek' didapur, bikin cemilan untuk c Ayah & the boys.

 Ngomongin masalah cemilan, kadang banyak yang suka bingung mau bikin cemilan apa yang enak tapi bikinnya gampang. Padahal bikin cemilan itu gampang banget looh! Contohnya cemilan super simple yang satu ini: Fried Oreo

 Bahannya simple, cara bikinnya pun super simple banget dech. Sama kayak slogannya, dicelup, digoreng, dimakan! xixixixixixi Maap bukan ngiklan yach, post ini tidak disponsori oleh Oreo tapi oleh c Ayah yang bayarin belanjaan saya. :-p 



oreo

Colors Giveaway ♬ From Ciramisu [CLOSED]

Specific colors can make our hearts be happy just to see it. Usually bright colors that will raise our mood & automatically makes us feel happy. 

Maybe thats why Karisa holding a colour-themed giveaway in her lovely blog Ciramisu <3 because colorful things makes her happy! She is being happy now because of her graduation
(^_^) *yayyy..congrats to your gradution!*

giveaway

3 easy steps to enter:
[1] Like Ciramisu on Facebook.
[2] Like the picture of the prize you wish to win in this album: [Red] ★ [Green] ★ [Yellow]

- Open worldwide
- Closes Saturday 1st June 2013, 2359pm/GMT+8
- Winners will be chosen randomly
- One entry per person, multiple entries will be disqualified
- All 3 steps must be done to be considered an complete entry

For up to 8 extra chances:
- Mention your GFC / bloglovin username in the Google form (+2 each).
- Share the 3 Facebook pictures / reblog about the giveaway (+1 each).
If you've reblogged, please mention the URL in a comment below~


From all the color, I really fall in love with RED
For me, what I feel from this color is desire, high energy, passion, straightforwardness, hotness, honesty & weirdly red colors influences me in a positive way, invoking love warmth and happiness!

giveaway
RED color-theme giveaway prize!
Detailed information on the items: 
★ Eyelash Mixed Pack (Diamond Lash, Decolog who's, Eyelabo)

★ Diamond Beauty Cream Cheek #04 Pure Orange
★ Tony Moly Petite Bunny Gloss Bar #04 Juicy Cherry
★ Hadalabo Super Hyaluronic Acid
★ St. Ives Blemish Control Green Tea Scrub
★ Apple Coin Pourse
★ Too Cool For School Morocco Ghassoul Foam Cleanser
★ Too Cool For School Rules of Trouble Dual Power BB Cream SPF30 PA++ 
★ Hanskin Silky Balance Control Cream
★ Hanskin Firming Sheet Mask
★ Innisfree It's Real Pomegranate Mask
★ Lovemore Red Magic White Power Lifting Mask
★ Sexylook Hello Kitty Strawberry Glowing Perfect Silky Mask
★ The Face Shop Syn-ake Mask Sheet
★ Guardian Red Wine Face Mask
★ Guardian Pomegranate Face Mask


giveaway
wink~wink pretty falsies..

Beside the red colors I also like the items in red colors-themed giveaway prize too! *mouth watering* I really curious with Eyelash Mixed Pack, the falsies looks so pretty & I wanna try to wear it. I think if i wear that pretty falsies & wink to my hubby, he will be tempted...or maybe run away! hahahaha



Cemilan Sore: Lumpia Pisang Butter

 Sore ini saya agak santai, jadi bisa cek blog sambil santai pula. Wah, gak nyangka selama saya cuekin blog ini banyak banyak 'tamu'nya & banyak banget komen yang masuk. Maaf yaaaaach kalau komennya & pertanyaannya belum saya balas.  Tenang, sore ini saya reply semua komennya satu persatu. Tapiiii sebelumnya saya harus bikin cemilan dulu, biar makin asyik online sambil ngemil, xixixi. 

 Seperti biasa, sore-sore gini memang harus ada cemilan untuk c Ayah & The Boys. Saya juga kalau sore gini enaknya minum teh sambil ngemilin sesuatu yang manis-manis semanis diriku, hahaha. Saya pun melirik isi kulkas sambil mikir mau bikin apa. Hmmm, setelah mikir agak lama akhirnya saya putuskan untuk bikin Lumpia Pisang Butter aza dech! Cuma butuh 3 bahan, kulit lumpia, pisang & butter jadilah cemilan manis yang kriuk-kriuk krenyeesss..  

Lumpia Pisang Butter
Cocok untuk jadi cemilan di sore hari sambil minum teh..

Chicken Cream Soup For My Soul


Chicken Cream Soup
Chicken Cream Soup hangat cocok untuk soul yg galau,,,halaaahhh!

 Hmmm...
Hari ini saya lagi agak 'mellow-mellow', bangun pagi agak kurang bersemangat, kepala pusing karena migrain saya kumat. Huuufftttt...entah kenapa lagi gak enak body & gak enak feeling, bad mood lah. Seharian saya pun malas makan karena malas ngunyah, tapi lama-lama perut keroncongan juga, hehehe. Akhirnya saya memutuskan untuk membuat Chicken Cream Soup.


 Rasa creamy kuahnya yang masih hangat bisa membuat hati saya yang gundah gulana ini terasa sedikit lebih tenang. Karena kuahnya udah creamy bgt plus ada potongan ayamnya, hidangan ini juga mengenyangkan looh! Nah, mungkin juga rasa tenang itu datang karena saya tak lagi lapar, hehehe. Yang jelas Chicken Cream Soup ini jadi makanan untuk perut & jiwa saya *berat banget bahasanyaaaa* (^_^) Perut kenyang, hatipun senang!

 Ya sudahlah, daripada saya semakin melantur menulis yang mellow-mellow, xixixi. lebih baik intip resep Chicken Cream Soup dibawah ini. Cara membuatnya sangat gampang kok, yang gak jago masak juga bisa bikin. Chicken Cream Soup cocok untuk hidangan pembuka, menu yang lagi diet, untuk yang lagi sakit atau bahkan untuk anak2 juga cocok. Chicken Cream Soup memang hidangan yang cocok untuk semua soul *mulai melantur lagi*.

Resep Pizza Terbaru, Homemade Oatmeal Pizza !

 (^_^)/ Hai, haiiii semuanyaaa....
Pasti sudah pada kangen yach sama Bunda? *geer* Maaf yach, lama gak bikin postingan blog. Seperti biasa saya lagi sibuk sama urusan RTDS (Rumah Tangga Dan Sekitarnya) xixixi. Mumpung ada waktu & saya lagi inget, saya mau bagi2 resep pizza terbaru hasil kreasi saya yang jadi favorite baru keluarga, Oatmeal Pizza ! 



homemade pizza oatmeal


 Namanya keren kan?? hehehe dari namanya pasti sudah pada bisa nebak dong pizza ini terbuat dari bahan apa? Oatmeal ! pizza ini memakai oatmeal sebagai salah satu campuran bahannya. Tadinya saya bikin pizza ini karena ada kompetisi masak yang harus menggunakan oatmeal instant merk ****** (disensor ach, daripada jadi ngiklan, xixixi). Tapi keluarga saya malah ketagihan sama pizza oatmeal ini, karena roti pizza ini terasa lebih nikmat & 'mengenyangkan'. Jadilah pizza ini favorite baru cemilan di malam hari sambil nonton tv.

 Mau coba bikin oatmeal pizza dirumah? lihat resep & cara pembuatannya disini yach,,,

[ REVIEW ] ETUDE HOUSE AC Clinic Trial Kit + Pouch (NEW 2013)

Etude House AC Clinic Trial Kit + Pouch (NEW 2013)
ETUDE HOUSE AC Clinic Trial Kit + Pouch

My skin type is oily, especially in the T-zone area. For your info, The T-zone area is the part of your face consisting of the forehead, nose & the area around your mouth, including the chin. It's so named because it's shaped like the letter 'T'. Bad news for me, little pimples (& the big one too) is easily appears in the T area. Like you can see in the pic below, small red pimples starts show up in my oily face *oh nooooo*. 



Very tired face without any makeup,,night picture + flash,,my skin so oily & the red pimples is annoying (>_<)

When i start confused about this little, red, annoying pimples *arrgh* I win a giveaway from facebook online shop "Beauty Lines". I win Etude house skin care, which is AC Clinic Trial Kit + Pouch (new 2013)! What a lucky coincidence O(≧∇≦)O *yeeesssss!!!*

FYI Beauty Lines is Indonesian online shop on facebook, who sell ready stock or pre order cosmetics from Korea (Etude House, SkinFood, Face Shop, Tony Moly, Holika-holika & many more) even you can buy cosmetics sample here

I got AC Clinic Trial Kit + Pouch (New 2013) from them. Etude house Korea already discontinue the old 'AC Clinic Trial Kit' & now release the new AC Clinic Trial Kit + Pouch (New 2013). The pouch size maybe small but can keep all product in this kit. The pouch made by good quality material & the design pattern is cute. This new trial kit already include with AC Clinic Daily Sun BB SPF30/PA++.

I will give a simple review about what's inside AC Clinic Trial Kit & how to use this acne treatment, but before that you all must know that I'm not a expert beauty nor a beauty blogger. I'm just ordinary girl with pimples! hahahahaha (*^▽^)
& sorry for the bad quality pic, I only use phone camera *poor me*


AC Clinic Daily Acne Foam Cleanser

"AC Clinic Daily Acne Foam Cleanser 30 ml"
This is the basic from the treatment, 1st wash your face with this facial foam. Release proper amount & make a rich lather with lukewarm water. Massage lather onto face & wash off with lukewarm water.
Love the scent of this facial wash..like in the hospital! hahaha


AC Clinic Daily Toner
"AC Clinic Daily Toner 25 ml"
After wash your face & dry it with soft towel, apply toner to your face & gently tap for absorption. Some people say AC Clinic Daily smell very strong (kinda smell like the herbal medicine) but weirdly I love the smell of the toner.



AC Clinic Daily Gel Lotion
"AC Clinic Daily Gel Lotion 25 ml"
The lotion is a bit watery but I have a difficult to get the thing out of the bottle! I have to take it out side-ways so it would release the amount of lotion I want. Apply gel lotion after toner, a small amount of gel lotion enough for whole face. It's very light lotion & not oily at all (maybe because this product oil-free). It doesn't get my face became oily, in fact my face feels a little dry in cheek area.
You can see the texture is like a gel...

AC Clinic Daily Intense Pink Powder Spot
 "AC Clinic Daily Intense Pink Powder Spot 5 ml"
The bottle is so tiny. It has a smell, more like a nail remover smell? Seriously my nail remover smells like this. Remember DO NOT SHAKE THE BOTTLE!! After facial cleansing, dip clean cotton bud into bottom of the bottle and draw powder from bottle. Use cotton bud to dab troubled spot and using another side cotton bud coat acne with the pink powder. (cotton bud is include in this kit)
Apply the pink powder on my red pimples...



AC Clinic Daily Sun BB SPF30/PA++
"AC Clinic Daily Sun BB SPF30/PA++, 8 gr"
The BB Cream shade is light beige with a hint of pink. This shade is okay for my pale skin face. The Sun BB feels a bit moisturizing, has a medium natural coverage and leaves a slight matte finish. But after 1 hour my T-zone area starting to look a little oily, but the results will certainly vary depending on your skin type. & you maybe will need concealer to cover up 'something' you want to cover. *you know it* (^_^)
BB swatch on my hands.....sorry if the picture is not clear :-( bad camera!



The order when I using AC Clinic Trial Kit is...
In the morning: Facial foam -> Toner -> Gel Lotion -> BB Cream
In the night: Facial foam -> Toner -> Gel Lotion -> Pink Powder Spot

There you go. That's my simple review about AC Clinic Trial Kit from Etude House. This review is basicly from my own personal experience using this product. I've been used it for 7 days & my red pimples started disappears. I'm going to continue using this product until it all runs out & decided to buy this product again or not...later!

*updated info* I will definitely buy this product again! But I only using it when I got acne, not everyday... (^_^)




( ´ ▽ ` )ノ Thank you for reading my review. Sorry for my bad english & maybe mistyped. I review & write with my own language, hopefully you all like it!

Have you ever try this product? Did it works to you?

Thank You Giveaway From Tangerine Babi

Nhi Nguyen is 1 of my favorite beauty blogger.  She's a very pretty asian girl and I really like the way he's reviewing a product, the descriptions is very detailed! You all must check out her blog Tangerine Babi.
Tangerine Babi



The great news is.......Tangerine Babi is holding a thank you giveaway right now! This giveaway open for international people & the prize is AWESOME! (^O^) 
Check out the giveaway prize below here, but dont blame me if you drool see all this gift! hahaha 
international giveaway
This is all prize & you can choose what packages do you want
international giveaway
Prize Packages  #1

international giveaway
Prize Packages  #2 

international giveaway
Prize Packages  #3 

How to join the giveaway & win all this prize???
Its soooo easy, just go to Tangerine Babi blog HERE & fill in the rafflecopter. There will be only 1 (lucky) winner & the winner will chosen randomly via the rafflecopter. So good luck for you all *& for me too!*



Etude House BB Cream Giveaway From Sparkly Chee


Etude House BB Cream Precious Mineral Cotton Fit contains 5 functions:
1. Covers pore, blemish, and skin problems
2. Makes skin feeling silky and fluffy the whole day
3. Contains pearl extracts for bright, moisture and skin tone correction
4. Contains micro sized powder to be absorbed easily
5. Lasts all day!

It's also paraben free, artificial dyes free , and benzophenone free!
There's also 3 shades to choose from: Light beige, Natural beige, and Honey beige.

Do you want to try Etude House BB Cream Precious Mineral Cotton Fit for free? Just join giveaway from Sparkly <3 Chee HERE


The best part is, this giveaway is open for international readers *yessss...babyy* \(^_^)/
So what are waiting? this giveaway will open till June 20th, 2013.



May-Tastic Giveaway From Petite Vanille [CLOSED]


giveaway
The prize is sooooo tempting!! *i want it,,i want it*

Petite Vanille is holding another giveaway but so sadly it's not open internationally. So for those who doesn't live in Indonesia, you must wait for her next International giveaway. The great news is she will holding international giveaway on August 2013. And she promise will give more AWESOME prize! *wooohooooo*

Okey, now cheers up! If you live in Indonesia, you can join this giveaway HERE
There will be only 1 winner for this giveaway *I hope thats me!* So good luck for you all & pray hard!



Huge & Fun Giveaway From Tangerine Babi [CLOSED]


I found this blog by mistake, but this is a sweet mistake (^_^)
Because I love her blog so much. She's a new beauty blogger but her post review is like a pro beauty blogger! Her blog Tangerine Babi reached more than 50 followers right now so she decide to holding this Huge & Fun Giveaway \(^_^)/ yeaaaa... 

This giveaway open for international *I heard you all screaming* 
So what are you all waiting for? This giveaway will end very soon. Join the giveaway HERE
THIS IS THE GIFT SHE GIVING AWAY...THERE'S A LOT THINGS BABY!!!

 


Natural Mask From Strawberry

natural mask from strawberry

 Strawberry are not only delicious to eat. Strawberry were also efficacious for eliminating acne. Natural mask from Strawberry is very good for skin acne. Because the content of strawberries is a natural source of salicylic acid which is capable of working to eradicate acne on the skin. You dont believe? Just try it at home (^_^)v

Ingredients needed:

- Some fresh strawberry
- 1/4 cup yogurt with no flavor

how:
-Mash strawberries that have been separated from the stalks and leaves.
-Mix the yogurt with strawberries that have been destroyed.
-Rub strawberry mask on face and leave for 15-20 minutes.
-After that, rinse with sterile water or plain warm water.

extra:
To get a toning effect stronger, add a beaten egg whites, one tablespoon rose water and a few drops of essential oils are safe to the skin.



To help reduce acne problems, use this mask once or twice a week and dont forget to wear face moisturizer after using this mask.



Today Quotes




"Umbrella can’t stop the rain but can make us stand in the rain. Confidence may not bring success but gives us power to face any challenges."



Artinya,,, *sok english pisan nyak?*
 

"Payung tidak bisa menghentikan hujan namun dapat membuat kita berdiri ditengah hujan. Kepercayaan diri mungkin tidak akan membawa keberhasilan tetapi memberi kita kekuatan untuk menghadapi tantangan apapun."


Oleh karena itu harus selalu percaya diri dalam menjalani hari-hari kita.  Mungkin kita berhasil hari ini tapi kalau kita terus percaya diri kita pasti bisa melewati semua tantangan & meraih keberhasilan di kemudian hari. *pagi-pagi udah lebayyy*


(^_^) Wish You All Have a Great Day !
Suka dengan post ini? Jangan lupa klik LIKE dan SHARE yach...Terima Kasih !!!

MasterChef Indonesia Hadir Kembali


MasterChef Indonesia season 3

 Acara memasak & ajang pencarian bakat yang paling dinantikan hadir kembali, acara apakah itu? *ya ampun masa gak tau sech* Tentu saja MasterChef Indonesia season 3!
 

 RCTI dan FremantleMedia mempersembahkan MasterChef Indonesia season 3 untuk menemani akhir pekan kita looh! Setelah sukses dengan dua season sebelumnya, pada MasterChef Indonesia season ketiga ini tahap seleksinya diikuti oleh 25.000 pendaftar dari berbagai kota di Indonesia. Dan akhirnya dari puluhan ribu pendaftar yang telah melewati 3 tahap audisi ketat (audisi online, audisi signature dish & audisi masak) hanya terpilih 60 peserta terbaik yang siap mempersembahkan signature dish kepada juri utama atau Chef Master. Siapa saja Juri Utamanya?????

Rahasia Pernikahan Bahagia, Berbagi tugaslah!



Rahasia Pernikahan Bahagia, Berbagi tugaslah!

I was sitting in my room tonight, thinking of all the good things GOD has given me then I thought of you and smiled :-)



 Hahhhh... *menarik nafas super panjang*
Malam ini saya gak bisa tidur, tampaknya insomnia aku kumat lagi. Padahal c Ayah udah pules tidur daritadi, jadilah saya jam segini masih ngoprek-ngoprek lappie sendirian. Mumpung melek & gak ada yang gangguin jadi bisa update blog dech! Kangen berceloteh ria disini, dari kemarin yang di post resep mlulu, hehehe..  


 Beberapa hari yang lalu saya baca artikel yang sangat menarik hati saya di sebuah portal berita, judulnya Pernikahan Bahagia? Berbagilah Tugas Domestik dengan Pasangan. Disana dijelaskan panjang lebar mengenai survey yang diadakan oleh University of Missouri terhadap pasangan suami-istri. Bila sang suami terlibat dalam urusan pekerjaan rumah tangga, maka kehidupan pernikahan mereka akan lebih bahagia.