Recipe: Chocolate Gingerbread Boy Cookies

Chocolate Gingerbread Boy Cookies


  Me & my kids love Chocolate Gingerbread Boy Cookies, this cookies is very famous as a christmas cookies. Altough I didnt celebrate christmas, I do love to bake this cookies. After try many recipe, I finally found this perfect recipe for my Chocolate Gingerbread Boy Cookies. This is a different recipe from the basic gingerbread cookies, I do a little modification on the actual recipe, I add more chocolate for the topping. I do love chocolate so much! This cookies is a good combination of chocolate & gingerbread, taste very delicious, 1 is not enough *actually I can eat them all...alone* hahahaha 

 If you not yet baked christmas cookies, you can try my recipe for chocolate gingerbread here. The recipe is in english, so everybody in the world can try my recipe and cooking with me, hahaha. Soon I will make an Indonesian version recipe, because some of the ingredients is hard to find...Jadi yang mau resep ini dalam bahasa Indonesia tunggu sebentar yaaaa, setelah ini saya akan posting resep dalam bahasa Indonesia. Harap sabar oke, atau kalian bisa pakai google translate dulu untuk menerjemahkan resep ini..hehehe

Resep: Sambal Pedas Gila


 Bila si Ayah masuk dapur yang terjadi adalah semua stok persediaan cabe habis dia pakai untuk bikin sambal & aneka masakan pedas lainnya, hahaha. Kebetulan suami saya itu memang pecinta makanan pedas, dia gak akan bisa makan kalau tidak ada sambal. Makanya saya selalu sedia cabe di dapur dalam jumlah yang sangat banyak. 

 Naaaah, jadi waktu kemarin itu si Ayah masuk dapur & bikin sambal yang menghabiskan seluruh stok cabe dirumah. Setelah itu Sambal yang Pedas Gila ini disimpan di wadah tertutup / tupperware kemudian dimasukin ke kulkas. Sebagian dari sambalnya dipakai untuk masak aneka makanan pedas, salah satunya untuk masak Ayam Pedas Banget (resep Ayamnya menyusul yach).


Sambal Pedas Gila
Sambal Pedas Gila bikinan si Ayah, muat di kontainer tupperware yg gede. Isinya udah berkurang kerena sudah dipakai masak makanan lain, tadinya mah full.
 Yang penasaran sama resepnya silahkan lihat kemari, sambal pedas gila ini bisa untuk semua masakan yang pedas-pedas looh! Pedasnya dijamin bikin mata melotot, xixixi.

Happy Mother's Day

mother day quotes

  
 Bila melihat foto di atas rasanya hati ini langsung hangat, sehangat pelukan Mama yang saat ini tinggal nun jauh disana. Kami memang dipisahkan oleh jarak yang begitu jauh, saya & keluarga kecil saya tinggal di Indonesia, sedangkan Mama tinggal bersama Papa di kampung halaman, Jepang. 

Lalaluna X'Mas Giveaway


(^_^) Christmas is coooming soon <3 <3
I love the holiday season feelings & I love baking christmas cookies! 
*look at my cute Chocolate Gingerbread Boys Cookies*

Christmas Cookies
I will post the recipe soon on my food blog (^_^)

But what I most like is..Join christmas giveaway <3 <3 <3

Sista Josephine is owner from Lalaluna Nail Parlour and she holding a X'Mas giveaway for all her lovely reader!
Lalaluna X'Mas Giveaway
Aww,,pretty lalaluna santa coming to your house <3
There will be 2 (super) lucky person who get mystery goodie bag!
What inside the goodie bag? Its a surprise! Everybody love surprise right?
But this will be sweet surprise for you makeup lovers <3 because there are more than 10 beauty/makeup/skincare items on each bag. 
*omg-omg-omg-omg...Im sooo excited!!* \(^_^)/

Sis Josephine is a book lovers too, so she will pick ONE more lucky reader who will get books of "Looking for Alaska" by John Green and "Incarceron" by Catherine Fisher (both are in english). She's very generous like a santa right?

Pretty santa will coming to your house & give your her mystery goodie bag if you enter Lalaluna X'MAS Giveaway HERE. o(^^o)(o^^)o わくわく


This Giveaway will be closed on 26 December 2013.

Wish you all (and me) the best luck on this universe! (^_~) <3

MissPopLicious Gift Package From L'Oreal Paris Indonesia.

  
Im so happy this week ヾ(^∇^)ー♪
Finally after waiting patiently for more than 2 month, I received my present from L'Oreal Paris IndonesiaThis is like a small haul but actually this is my gift from winning daily look & weekly winner MissPopLicious Challenge quiz on @LorealParisID twitter <3

MissPopLicious Gift Package From L'Oreal Paris Indonesia
Feels like early b'day gift (my b'day is 5 jan)....hahaha <3
On sunday morning, the courier comes to my house to deliver this package.
But I little bit shocked when I receive the package...The package comes in small white shopping bag paper, without any wrapper! Thanks God the courier is a very nice man, he apologize the package is not in good condition & told me to check inside the package. After I check inside, all the products is still there! Thanks God & the very nice mister courier (^_^) <3

And this is what I got inside my gift package from L'Oreal Paris Indonesia.

L'oreal la creme True Match Skin Idealizing BB Cream
 L'oreal Paris la creme True Match Skin Idealizing BB Cream.
I never try L'Oreal BB cream, this is my first time ever. The packaging looks very luxury (for me) I hope the shade will match with my skin tone. 

L'Oreal Paris Glam Shine Balmy Gloss
L'Oreal Paris Glam Shine Balmy Gloss. 
This like similar lipbalm I had, but this looks more POP!

L'Oreal Paris Color Riche Le vernis.
L'Oreal Paris Color Riche Le vernis.
Horeeeeeee...purple & pink is my favourite colour <3 <3 <3
I already fall in love with this nail polish even Im not try it yet, hahahaha..

L'Oreal Paris Glam Shine Miss Paradise.
L'Oreal Paris Glam Shine Miss Paradise.
I have 2 glam shine lipgloss from miss candy collection & I really like it.
I think I will like this one too...<3


\(^_^)/ Wohoooooooooooooooooo
I cant wait to review them all....! 
I loooove all the colour, packaging & shade, they are very POP & LICIOUS <3

Which one i should review first??? Im so confused..too many things to review! haha
Have you ever try this product? do you like it?
Please leave your opinion on comment box below (^_^)
*sorry I still not yet fix my comment box*

Resep: Chocolate Silverqueen Cupcakes Ala Bunda


 Chocolate Silverqueen Cupcakes ala Bunda
Small cakes that will boost up your mood! (^_^)
 For your info, saya ini addictive to chocolates! Dulu tiada hari tanpa makan cokelat, tapi sekarang agak dikurangin makan cokelatnya biar gak sakit gigi & ndut-ndut, hahaha. Makanya sekarang saya mau bikin chocolate cupcakes yang super spesial karena bahan cokelatnya memakai Silverqueen <3 <3 <3

 Silverqueen ini cokelat lokal favorite saya sejak saya mulai bisa makan cokelat alias dari saya masih kecil (seingat saya masih balita!) Saya kan besar dirumah yang terdiri dari keluarga besar mama saya, dulu saya mewajibkan Mama, Eyang, Om, Tante yang pulang kerja untuk bawain saya cokelat Silverqueen! Kalo gak dibawain saya bakal kunci pintu rumah & gak ngijinin mereka masuk kedalam rumah! hahahaha

 Jadi karena saya sangat-sangat-sangat suka sama cokelat yang asli MADE IN INDONESIA ini. Saya bakal kasih resep Chocolate Silverqueen Cupcakes Ala Bunda yang dibuat dengan penuh kecintaan saya terhadap cokelat Silverqueen!


Makan (setengah) Gratis di KFC


Makan-makan di KFC

 Ya ampuuuun, udah hampir tengah malam tapi saya masih belum ngantuk juga *lirik2 jam*. Sedangkan anak-anak & si Ayah sudah terbuai di pulau mimpi, tidurnya pules banget gak gerak-gerak sama sekali! sampai saya jadi cemas "masih nafas gak ya?" hahaha. Mungkin karena mereka kekenyangan akibat kebanyakan makan malam, hahaha. 

 Jadi ceritanya tadi sore datang hadiah voucher makan KFC sebesar 50.000 dari kuis di facebook yang saya ikuti sebelumnya. Begitu tau ada voucher makan gratisan anak-anak langsung heboh banget, mereka langsung 'memaksa' untuk segera pergi ke KFC. Berhubung hujan deras banget kita baru pergi setelah magrib, itupuuun masih gerimis rintik-rintik. di bela-belain dech pergi pas ujan buat nyenengin anak, daripada anak-anak jadi rewel trus pas bobo pada ngimpi makan ayam & gigitin guling, atau lebih parahnya gigitin paha saya?!!? xixixixi.

TGIF


Its Fridayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.....!!!!
Friday always makes me excited, althought as a housewife & mother of 2 I almost cant enjoy weekend...(>_<) hahaha *poor me* but I still feel excited <3

TGIF FOTD
My FOTD with TGIF....hehehehe
I dont want to wear many makeup today, I wanna looks as natural as I can be *natural but wear makeup?*. I wear Lirikos marine oxygenic essence, Etude House CC cream Silky, It's Skin Babyface Compact Powder, MUFE HD Cream Blush On, plus The Body Shop Born Lippy Lipbalm.  
Back again to TGIF..

TGIF can be Thanks God Is Friday or Thanks God Is Firmoo <3

Hahaha because today I wearing prescription glasses from Firmoo.
If you curious with my glasses, I got this glasses by winning Firmoo giveaway *I feel so blessed to got many items for free* hahaha. Actually I already receive this glasses since a long time ago, but I always forget to make review about this glasses. :-p 

I never order glasses from online store before, because I affraid the frame will not fit or I got wrong prescription. I always try the glasses I want to buy before I decide to buy it. Soooo I little bit worry ( a lots worry actually) my glasses from Firmoo will not suit to me, because I cant try it before.

Firmoo Glasses

The package requires a very long time before it comes to me, almost 2 months! Probably because shipped by sea and across many countries. Plus custom in my country hold my package & ask me to pay tax. I got charge 136.000 IDR / $13 before I cant take home my glasses. This is the biggest tax I must pay, I got the glasses for free but the big tax makes me feel this glasses is not free, because I must pay for this glasses.. (T_T)  

Firmoo Glasses

The pair of glasses I choose are black large framed glasses.  They are very different from any pair of glasses I have owned in the past, I usually wear thin frame glasses. My hubby say, this glasses looks like geek glasses, hahaha.

But there is an application on Firmoo website customers can submit pictures and figured which glasses look good on our face shape base on the picture we upload. After try many glasses on the application I decide to pick this one. Ummm I forget the glasses type, but I remember the price is $49 (already include frame & the lens with prescription).

 I choose this big black glasses because I want to try something different. 
Thanks god when I try it, the lens is fit with my real prescription & this glasses make me looks stylish & somewhat cute (^_^) hahaha

Overall Im really satisfied with my first Firmoo glasses.
 The prescription really suit on me, the frame material is from plastic but looked strong not like a flimsy plastic. It comes with glasses holder, handkerchief, a small screwdriver and spare screws, this is really usefull!
My hubby still say I look like a geek with this glasses, but a sexy geek! hahaha
The only thing I didnt like is I had to pay tax (>_<)


Have you ever try buy / order glasses from firmoo???
Dou you like it??
I would love to read your opinion, please leave a comment below.
Dont forget to put your link so I can visit you back (^_~)* 

Me Versus Stick PS

Pertarungan saya melawan stick PS

 Kemarin ini saya baca status teman yang 'ngedumel' tentang suaminya yang keasyikan main PS hingga melupakan dirinya. Saya jadi ketawa sendiri setelah membaca status itu, xixixixi. Eiitss, ketawa bukan berarti saya 'bahagia diatas penderitaan orang lain' looh yach, tapi apa yang dia alami itu persis sama apa yang saya alami!

 *sebelum mulai nulis, pasang lagu lebay*

 Ketika menikah saya baru tahu hobi suami saya itu ternyata main PS (Play Station). Awalnya saya gak ada masalah, maklumlah saat itu kan usianya memang masih muda & anak muda suka main PS (iya gak sech? apa itu cuma alasan dia doang..hahaha). Saya juga suka ikut main PS, tapiiiiiiiii paling main bentar udah bosen, naaaaaaah si Ayah ini kalau main PS bisa berjam-jam lamanya..1 jam, 2 jam, 3 jam, 4 jam, 5 jam!!! dan mainnya juga cuma main 1 permainan aza.........bola!

New Template, New Looks..!


 I'm so-so-so sorry if you are a little uncomfortable when exploring my blog in this few days. I decided to change my blog template, and I do this all by my self. Thats why my blog template still looks weird now (the comment box position still not right!) 
(>_<) *aaaaaaarrghhh*

To be honest, is not hard to change blogger template but customize it to suit what I want somewhat confusing-tiring-exhauting-desperating works! Well, I might be a little exaggerated...hahaha :-p

I want new template to make my blog looks more fresh & off course more SEO friendly. 
I will continue to fix my blog template for a few day more, so I hope you all understand this inconvenience.(^_~) <3 <3 Thank you...!


Take a Break, Listen To Music & Relax...


 Pernahkah anda merasakan pagi hari yang begitu melelahkan??
Huuufffttt....terkadang berbagai kesibukan rumah tangga di pagi hari benar-benar bikin saya lelah, padahal jam baru menunjukkan pukul 8.30 pagi. (-__-) Maklum sebagai IRTR (Ibu Rumah Tangga Rempong...xixixi) dari subuh saya harus beresin rumah, menyiapkan semua keperluan anak-anak sebelum berangkat sekolah, & siap-siap buka toko. Semua itu plus rasa kepala yang masih 'kliyengan' karena kurang tidur, saya baru bisa tidur jam 1 malam karena penyakit insomnia saya. (>_<)

 Kalau sudah begini saya bakal 'take a break' sejenak..mencari posisi yang nyaman..nyalain laptop..buka youtube..pasang earphone dengan volume maksimal..trus dengerin lagu yang bisa 'menenangkan hati & menyemangati jiwa' *halaaaaahhhh* :-p


 Sekarang ini saya lagi seneng banget sama lagu yang satu ini, "Sweater Weather".
Duh, saya lagi suka banget sama lagu ini. Pertama kali dengar lagu ini gak sengaja pas lagi dengerin radio online, langsung jatuh cinta <3 Dan saya kalau udah suka sama satu lagu, bisa puluhan kali dengerin lagu ini dalam sehari, sampai suami saya yang ikut ngederin bosen, hahaha. Lucunya, dulu waktu dengar lagu ini saya pikir ini yang nyanyi cewek looh! eh, ternyata yang nyanyi cowok! full tattoo pula! xixixi ga nyangka, penampilan rocker abis tapi suaranya lembuuuuuuuut banget. *si Ayah nyeletuk dibelakang, lebayyyyyy* 

Ini versi live acoustic penyanyi aslinya... "The Neighbourhood"
His voice is soooooooooo relaxing (~_~) <3



Kalau ini versi acoustis cover yang dinyanyiin penyanyi lain, gak tau siapa nama penyanyinya tapiiii ini suaranya juga gak kalah merdu...  <3
Uniknya ini videonya direkam di mobil yang lagi berjalan, super kreatif & keren!



Punya lagu favorite yang enak didengar buat rilex? 
Boleh dong kasih rekomendasinya buat Bunda :-)
Lagu yang bikin relax yaaa,,bukan lagu ajeb-ajeb,,xixixixixixi


(^_~)* TAKE A BREAK, LISTEN TO MUSIC & RELAX....
Suka dengan post ini? jangan lupa klik LIKE dan SHARE yach,,Terima Kasih!!  

Bahaya Menonton Televisi Terlalu Lama Pada Anak Balita


tips positive parenting

Tahukah Anda bahwa setidaknya sepertiga dari rumah tangga memiliki TV yang terus dihidupkan sepanjang waktu. Ini masih bisa saya mengerti. Tapi apakah Anda tahu bahwa satu dari empat anak usia balita memiliki TV di kamar tidur mereka? 


  Orang tua dan dokter anak sekarang sibuk mempertanyakan tentang batasan terlalu banyak menonton TV. Apakah menonton TV terlalu lama mempengaruhi tumbuh kembang balita anda? Apakah TV yang menyebabkan ADHD ( Attention Deficit Hyperactivity Disorder ) ? Buat anda yang belum tahu ADHD lebih dikenal dengan istilah hiperaktif adalah gangguan perkembangan pada motorik anak-anak sehingga aktifitas mereka jadi cenderung tidak lazim dan berlebihan. Ciri-ciri yang sering kali muncul seperti aktifitas yang berlebihan, suka membuat keributan, gelisah, sulit untuk memfokuskan diri, sulit mengontrol perilakunya.

  Studi baru yang pernah saya baca bahkan mengatakan bahwa terlalu banyak menonton TV itu adalah salah satu faktor pemicu ADHD. Semakin lama balita Anda terlalu sering menonton TV, semakin besar resiko mereka terserang ADHD atau hiperaktif. Dan akan meningkatkan resiko terserang obesitas dini. 

[ REVIEW ] Calvin Klein Tempting Glimmer Creme Eyeshadow


Calvin Klein Tempting Glimmer Creme Eyeshadow
Calvin Klein Tempting Glimmer Creme Eyeshadow, shade Sheer Nectar.

Well, this is my review about CK creme eyeshadow since last month but then I forget (again) to publish it from draft post (>_<) *bad habit*

Lets continue to the review......

Calvin Klein Tempting Glimmer Sheer Creme Eyeshadow is a rich creme based eye shadow with a long lasting extended wearability. This lightweight, whipped mousse provides a smooth finish with no creasing or fading. 

That's the product info I read from internet  (^_^)

Calvin Klein Tempting Glimmer Creme Eyeshadow

From what I know, CK Creme Eyeshadow was discontinued a few years ago. 
IDK why?? but maybe because too expensive?!? *it just my guess* You can’t go to a CK counter in a department store to buy this products any more, but dont worry! You can easily buy this or any discontinued beauty products even a few years after they were last sold properly in online store! *I love online store* <3 

Calvin Klein Tempting Glimmer Creme Eyeshadow
The packaging is so small & simple.

Talk about The Packaging..
The packaging very simple & so small. The transparant pot is made from plastic glass, so you can see the shadow colour inside. But be carefull, this item slightly damaged which may mean there are some dents, scratches or marks if you drop it or do not store it carefully. 

Calvin Klein Tempting Glimmer Creme Eyeshadow

Talk about The Price..
This product is sold in the price range $6 - $8, its a sale price from the actual price is $19 - $22! Just make a survey, looking for the best price before you decided to buy on online store like amazon, ebay, strawberrynet, etc. Because these small pot only contain 2,5 gram creme eyeshadow, its a lil bit pricey! (>_<)

Calvin Klein Tempting Glimmer Creme Eyeshadow
The back label packaging.

Talk about The Texture & colour..
Hmmmm..the texture are creamy its a mousse-like or like eyeliner gel maybe? 
Sheer Nectar is a pretty brown colour with a lovely refined sparkle. I can control the shade I want, sheer or bold, both choice is very pigmented! 

You can see swatch on my hand below,
Pict left is taken under sunlight & right is under roomlight with flash. I love the refined sparkle <3

Calvin Klein Tempting Glimmer Creme EyeshadowCalvin Klein Tempting Glimmer Creme Eyeshadow

Talk about long lasting..
I have oily eyelids, is a little bit hard to keep eyeshadow on my eye but I find this product works great without creasing for almost 4 hours & I dont wear any primer. However it will gives a slight wash of color on full days wearing (more than 5 hours). But hey! I do love the colour shade when it was slighty wash out, it give more complicated sexy eye looks! *its just my thought & is on my eye* hahaha :-p


Calvin Klein Tempting Glimmer Creme Eyeshadow
Sorry for the bad quality zoom picture, you can see the refined sparkle here..The sparkle is really share..

Overall..
Does price guarantee quality ? Yes!
I'm very satisfied with all, this creme eyeshadow can wear for daily or party. 
I only dont like 1 thing, I really want to buy another colour but I cant afford it because its too pricey (T_T) *cryyyyy* 
Thanks god, I got this Sheer nectar for free from winning youtube giveaway <3

Calvin Klein Tempting Glimmer Creme Eyeshadow

I like to wear this like eyeliner, I make a winged & then add mascara, Im done  <3 
This down to earth eye makeup makes my eyes looks pretty but not too much, it just perfect for daily makeup! (^_^)    

FACE OF THE DAY MISS EHARA
Smileeeeee....and wink! (^_~)*

Do have this creme eyeshadow? Do you like it? Worth it?
I love to read your opinion! Please leave a comment below...
Dont forget to put your link so I can visit back your blog <3 Have a great Weekend!


Resep: Orak-arik Tongkol Telur Pedas


(^ 0^)/ Selamat pagiii....!!

Masak pagi-pagi emang merepotkan, apalagi sambil menyiapkan segala macam keperluan anak-anak berangkat sekolah. Maka dari itu saya kalau pagi masak sarapan yang simple-simple & praktis aza, *simple bkn berarti malas kan* hehehe. Nah, menu Orak-arik Tongkol Telur Pedas ini bikinnya guampang banget! Persiapannya juga gak ribet (^_^) 

 Oh ya, karena keluarga saya doyan banget makan yang pedas-pedas jadi menu sarapan pun menunya pedas, hehehe. Tapi tenaaaang gak akan bikin sakit perut kok, pedasnya masih dalam kategori 'normal' xixixi :-p

Penampilan mungkin tidak meyakinkan tapi rasa YAKIN ENAK! hahaha

Best Family Hotel: Holiday Inn Resort Baruna Bali


Masih inget dengan Kontes Foto Family Getaway Giveaway yang saya adakan kemarin ini?
Sekarang saya bercerita lebih lanjut mengenai Hotel Holiday Inn Resort Baruna Bali, yang menjadi hadiah utama dalam kontes foto yang di sponsori oleh IHG tersebut.

Aerial View Holiday Inn Resort Baruna Bali...Very amazing right?


Holiday Inn Resort Baruna Bali is the best family hotel!
Hotel resort ini sangat cocok sekali untuk hotel keluarga ataupun sebagai hotel honeymoon bagi pasangan pengantin baru. Kenapa? Karena hotel resort yang dibangun dengan gaya tradisional Bali ini bagaikan sebuah oasis yang damai, tapi memiliki banyak fasilitas yang akan membuat liburan anda & keluarga semakin berkesan.

The Deck...We can see amazing beach & garden view from here.
Beautiful resort view from The Deck.

Small Gift From Lancome

Lancome Travel Size Exclusive
This is small gift from Lancome for me <3 

I recently received a gift from Lancôme, actually I should receive this gift in last June but there's some mistake happen so my gift was sent very-very-very late (-__-)
But hey! its better late then nothing, right? hehehehe

 After complaining many times, Lancôme really apologize for the late issue & they sent me a replacement gift with more products inside plus apology card! This is the sweatest thing on my gift (^_^) *Hmmm...okey, I forgive you!*

 My gift is a 'Travel Size Exclusive', there's 6 travel size Lancôme product inside this sleek white cosmetic pouch! <3 <3 <3 <3

Lancome Travel Size Exclusive

This cosmetic pouch really exclusive *at least for me* the white colour is so sleek, with lancome flower pattern inside the inner fabric, I really love the detail <3
Lancome Travel Size Exclusive

And this is all the 'mini size' Lancôme products inside my cosmetic pouch..

Lancôme UV Expert GN-Shield SPF 50 PA+++, mini size. 
Lancôme UV Expert GN-Shield SPF 50 PA+++

Lancôme Blanc Expert Purifying Foam, super mini size.
Lancôme Blanc Expert Purifying Foam

Lancôme Genifique Yeux Light-Pearl, 5 ml.
Lancôme Genifique Yeux Light-Pearl

Lancôme L'absolu Nu Lipstick, mini size.
Lancôme L'absolu Nu Lipstick shade 207

Lancôme La Vie Est Belle Eau De Perfume, 4 ml.
Lancôme La Vie Est Belle Eau De Perfume

This is definitely my favorite! I collecting mini perfume, I have a lots of mini perfume, including Lancôme mini perfume. I rarely wear my mini perfume collection. I want them in the full condition like a new for my display! hahaha *someday I will make post about all my perfume & mini parfume collection* <3 

And the best thing is there's also a body lotion with same fragrance *thanks god*, so I will keep the mini perfume for my collection & only use the body lotion, hahaha.

Lancôme La Vie Est Belle Nourishing Fragrance Body lotion, 50 ml.
Lancôme La Vie Est Belle Nourishing Fragrance Body lotion


What do you think about my 'small' gift from Lancôme ??
I will review all products one by one soon *oh I keep saying soon, but I still not yet review my last haul, hahaha*

Do you like Lancôme products?  what is your favourite?
I would love to read your opinion, please leave a comment below, dont forget to put your link so I can visit your blog too! (^_~)* Thanks for reading <3


Cara Memasang Widget Slide Show Photo Pada Sidebar Blog


tutorial cara memasang slide show photo blog

 Memiliki blog yang bagus sudah tentu menjadi impian semua blogger, akan tetapi terkadang kita bingung bagaimana caranya untuk memperindah tampilan blog kita. Sebenarnya tampilan blog yang simple & dinamis yang lebih disukai oleh reader atau pembaca. Akan tetapi jauh lebih bagus bila kita mempunyai ciri khas pada blog kita, salah satunya bisa dengan cara memasang wigdet slide show photo yang berisi foto-foto kita pada sidebar blog.

 Widget ini berisi foto-foto kita yang akan tampil secara bergantian secara otomatis. Memasang widget ini jauh lebih praktis & menghemat tempat daripada menyimpan foto di widget 'Gambar/Picture', karena semua foto-foto kita bisa tampil bergantian secara slide hingga tampak seperti menonton sebuah video & ini hanya butuh 1 space aza! 

 Kalo masih bingung  tentang wigdet slide show photo ini bisa melihat ke samping ---> 
*bener gak ngarah panahnya? hahaha* Coba dilihat ke sidebar widget berjudul "My Highest Achievement" Gimanaaaa, widget slide show ini membuat tampilan blog jadi lebih bagus & menarik tapi gak banyak makan tempat kan?

 Mau pasang pasang widget slide show photo ini di blog anda? 
Caranya sebenarnya mudah kok, disini saya akan jelaskan bagaimana caranya memasang widget slide show photo secara step-by-step....

FULLO Chocolate Mousse With Green Beans Shake & Ice Cream Durian


FULLO Chocolate Mousse With Green Beans Shake & Ice Cream Durian
 Menu ini saya buat dalam rangka mengikuti lomba kreasi menu buka puasa bareng Fullo, Alhamdulillah resep saya ini dapat juara pemenang hiburan, hadiahnya 3 kardus fullo blasto! Lumayan untuk cemilan anak-anak, udah lama banget sech tapi saya lupa upload resepnya ke blog, baru inget sekarang mau post resepnya, hehehe. Menu ini gak cuma untuk takjil buka puasa looh! Fullo chocolate mousse (namanya kepanjangan yak? xixixi) ini cocok untuk jadi menu dessert di segala suasana.

 (^_^)/ Yuk cobain bikin dirumah..

Etude House Princess Etoinette Season 2 -2013 Winter Collection-


Etude House Princess Etoinette Season 2


This question already in my minds for a long time,
"Why Etude always always release new collection in a very close time??! whyyyyy?!" 

I just saving my money to buy Etude House Minnie Mouse Collection, then I heard Etude House will release another new collection...very-very soon.
Etude House will release Princess Etoinette Season 2 or 2013 Winter Princess Etoinette collection and this collection very tempting because of to much cute packaging!  

(゚Д゚|||) *shocked* oh nooooooo!! *inside my wallet scream* 

Etude House Princess Etoinette 2013 - Eau de toilette
Etude House Princess Etoinette Season 2
perfume Etude House Princess Etoinette Season 2
Oh my gosh, the packaging is soooooo pretty <3 Love it!
The packaging is very cute & pretty, white bottle with ballon pump & lace flower attached to it plus glamour white and silver details. But I think the bottle is from plastic not a glass, too bad because plastic bottle can make looks cheap.

Top notes: Pink pepper, Bergamot, Pear, Raspberry
Middle notes: Peony, Rose, Jasmine, Muguet
Bottom notes: Cedar wood, Sandal wood, Musk


Etude House Princess Etoinette 2013 - All over powder 
Etude House Princess Etoinette Season 2
powder Etude House Princess Etoinette Season 2
Sparkling pink & orange pearl's combination in the powder.
This is shimmering powder with rose scents <3 you can use this powder for all over your body. You can use it for face powder, body powder, lip shimmer, and face highlighter. 


Etude House Princess Etoinette 2013 - Crystal Shine Lips lipsticks
LipstickEtude House Princess Etoinette Season 2
I didnt really like the lipstick colour, it looks like lip tint colour (>_<)
Etoinette winter collection release Crystal Shine Lipstick with 3 new shade, the packaging is same like the old one but this in white colour. The new shade are #1 Moon Flower Under The Stars, #2 Sip Of Wine, & #3 Precious Etoinette Phoney. 


Etude House Princess Etoinette Blooming Perfumed Hands hand creams
Etude House Princess Etoinette Season 2
Scented hand cream is a must have item for all princess! hehehe


Even there is a candle with same scent as hand cream, If your room full with this candle, you will be a princess! (at least in your own world) hehehe :-p

Etude House Princess Etoinette Scented candles
Etude House Princess Etoinette Season 2
If I have this candle I will not burn it :-p


I found all this picture when I googling into their website, but not yet find more detail info about the product. I will update product information soon when they release this collection, and there's any information about this product than I can read *I mean not in hangul* hehehe. They will release this colection at the end of this month.

Well, I think I will keep my money to buy this newest collection. Mostly I want that parfume because I fall in love with the packaging <3

What do you think about this -coming soon- Etude House new collection?
Will you buy it? what item you like from this new collection??
(^_^) I would like to read your opinions..please leave your comments below <3